Mobilier din lemn sculptat

Casa dulce casa! Asta ar trebui sa spunem fiecare dintre noi cand ii trecem pragul caminului nostru, locul unde ne reincarcam cu toate cele bune, unde ne regasim linistea. Spatiul poate fi amenajat folosind mobilierul din lemn durabil ,original, unic si elegant. Astfel stilul poate diferi de la cel rustic la cel minimalist dar poate pastra ca material lemnul, acelasi lemn folosit la toate popoarele care sunt daruite cu paduri intinse si care il folosesc punandu-si amprenta culturala proprie.

Rustic nu inseamna neaparat ca totul e din lemn si ca locuinta are aspect de cabana, ci mai degraba ca spatial de locuit are un aer familiar ce aminteste de casa bunicilor prin unele decoratiuni sau piese de mobilier, pot fi grinzile decorative sau scaunele si masa sau doar ramele tablourilor si icoanelor ori simpla oglinda din hol incadrata de lemn de stejar.

Alegerea lemnului depinde de piesa de mobilier dorita dar si de preferintele clientilor. Aceasta poate avea fibra fina cu suprafata perfecta fara nici un defect sau dimpotriva poate avea noduri pentru un efect autentic cu un farmec aparte.

De cele mai multe ori cunoscatorii cauta lemn cu noduri si asa zise defecte, pentru a sugera naturaletea lemnului, padurea creste copaci diversi si tocmai diversitatea acestora confera unicitate lemnului.

Sa ne amintim de acele scaune din casa bunicii cand stateam asezati, foindu-ne mereu fara astampar pina ce placintele erau gata… Scaunele acelea purtand patina atator ani, erau simple, functionale si treceau testul timpului. Si acum putem avea mobilier adaptat noilor cerinte estetice, dar cu aceleasi proprietati functionale si de durabilitate. Mobilierul poate fi lasat cu propria-i nuanta doar lacuit, sau poate fi vopsit in nuanta dorita pentru a se incadra in ambientul dumneavoastra.

Mobilierul din lemn poate fi intalnit pe terase, balcoane sau filegorii: mesele, scaunele sau bancile se incadreaza perfect cu ambientul gradinii iar nota de liniste e data mereu de simplitate.

Noi toti simtim nevoia de evedare din iuresul cotidian si cat de bine putem face asta relaxandu-ne pe terasa proprie sau in locul special amenajat din gradina. Mobilierul are de regula dimensiuni mici, fiind usor de transportat iar designul poate fi destul de simplu dar lucrat cu finete in cele mai mici detalii, pentru a face corp comun cu gradina .

O bucatarie rustica cu mobilier sculptat din stejar poate fi visul oricarei gospodine plictisita de materialele conventionale folosite pe scara larga de toti producatorii de mobilier. Acest mobilier poate fi adaptat si celor mai modern aparate incorporate de bucatarie, fara a uita ca suntem totusi in secolul vitezei. Mobilierul e usor de intretinut si nu necesita atentie speciala, fiind tratat cu uleiuri si lacuri specifice ,menite sa ii confere toate proprietatile necesare unui astfel de spatiu(umezeala, caldura, fungi, insecte)

Mobilierul din lemn combina functionalitatea cu naturaletea, face fata si celor mai exigente gusturi, este unic si des intalnit totodata, dar poate da o nota aparte conferind spatiului dumneavoastra o nota deosebita. Fiind folosit din cele mai vechi timpuri lemnul da incredere fiind dinamic si versatil.