Case din lemn

Casele in zilele noastre sunt din ce in ce mai moderne dar si mai greu de facut. Sa-ti construiesti o casa trebuie sa ai foarte multi bani pentru ca totul este scump. Si materialele si infrastructura, utilitatile, toate costa .Si daca mai demult era foarte ieftin sa-ti faci o casa din lemn, in aceste vremuri lucrurile s-au schimbat putin. Lemnul este din ce in ce mai scump asa cum de altfel de multa vreme este in strainatate dar si mesterii sunt scumpi pentru ca profesionalismul costa si trebuie platit pentru randamentul scontat .

Daca punem in balanta valoarea unei case de zid cu cea a unei case de lemn cu siguranta casa de lemn are toate atuurile.

In primul rand se inalta foarte repede si peretii sunt foarte bine prinsi intre ei prin imbinari speciale dupa tehnici vechi autohtone si dupa tehnici vechi de influenta germana .

Apoi imbinarile din coltul casei, imbinarile peretilor sunt atat de solide incat in cazul unei catastrofe naturale, casa de lemn ori ramane pe fundatie , ori pleaca cu totul dar in nici un caz nu se prabuseste nu cade pe tine asa cum se intampla cu casa de zid. Si lucrul acesta conteaza foarte mult deoarece iti poate salva si proteja viata ta si a familiei.

Un alt aspect este acela ca lemnul este cel mai bun material izolant. Este bine stiut faptul ca o casa de lemn pastreaza cel mai bine caldura in camera pe timp de iarna iar vara cand afara temperaturile cresc si soarele este arzator in casa de lemn te simti foarte relaxat si protejat pentru ca inauntru ea mentine racoare .

O alta imagine referitoare la valoare unei case de lemn este aspectul estetic desavarsit. O casa de lemn este foarte frumoasa datorita fibrei lemnului, si datorita ornamentelor exterioare cu care se poate impodobi si care vin facute tot din lemn. Peretii in exterior sunt vopsiti cu diverse lacuri pentru a imprima dupa bunul plac al clientului o anumita culoare, o anumita nuanta. In interior peretii se pot izola in multe feluri. Daca se vrea ceva rapid atunci se pune polistiren, vata sticlata si lambriu. Se mai poate pune tot pe interior chiar si rigips si astfel sa avem un spatiu modern. Si nu in ultimul rand se poate face tencuiala asa cum de altfel se facea mai demult fie ca erau aceste case tencuite fie ca erau unse cu pamant.

Partea cea mai frumoasa in constructia unei case de lemn este aceea ca ea se poate face linistit dupa orice fel de proiect si se poate jongla foarte usor cu peretii interiori in vederea castigarii unor spatii noi sau anularii altor spatii de prisos.