Design

Designul este o disciplina care urmareste organizarea mediului inconjurator fie ca vorbim despre obiectele uzuale, fie ca vorbim despre arhitectura urbanistica sau de amenajarea peisajului.

Asadar designul este o arta care traseaza niste norme clare in ceea ce priveste armonia estetica in orice domeniu. Este cu alte cuvinte arta de a crea de a da viata modelelor. Pentru aceasta exista scoli speciale in intreaga lume mai ales cand vine vorba de design vestimentar.

Dar tot un fel de design este si ceea ce trbuie sa fac si fac cu drag atunci cand mi se cere si anume realizarea de modele noi in constructiile de lemn precum si crearea de modele de sculptura care sa fie apoi asternute pe lucrarile proprii.

Asa am adus in domeniul lucrarilor din lemn, modele noi de cruci, modele noi de troite, modele noi de porti maramuresene, modele noi de terase, modele noi de foisoare, etc.

Am schitat de multe ori pe hartii modele de case, care sa fie utile, de bun gust dar si unele spectaculoase, bineinteles toate in vederea construirii lor din lemn.

Am schitat modele frumoase de foisoare uneori cu specificatie amuzanta. Unul din modele prevedea pe langa filegoria in sine si un mic nivel secundar, o mini mansarda in care sa se poata retrage cel sau cei care s-au simtit foarte bine la o petrecere in foisor si au abosit. Cand este vara afara si este cald dupa o petrecere te duci sus in foisor si tragic un pui de somn ca sa nu deranjezi prin casa pe cineva.

Am facut niste modele noi pornind de la modelele create deja de tatal meu si aici ma refer la troitele masive pe care le facem, toate modelele fiind deosebit de frumoase si impunatoare.

Desigur cand a fost cazul pentru crearea unor obiecte mici si aici a intervenit imaginatia am facut direct designul in timpul lucrului pentru niste casete din lemn cu incuietori speaciale si balamale speciale tot din lemn, dintre care cele mai spectaculaose au fost doua facute din trunchiuri de copac mai corect din trunchiuri de prun pentru niste sticle special de vin.

In creatie singurul merit important cu adevarat IL are DUMNEZEU . EL este CEL care a pus daruri peste oameni din belsug si datorita LUI omul se poate remarca printre si dintre altii prin aceste daruri pentru care trebuie sa nu uite a multumi toata viata .

In momentul de fata am foarte multe schite de cruci, de troite, de altare de vara, etc. care nu s-au materializat inca si care aspeapta clientii potriviti.